top of page
Groene groente

-DE KORENBLOEM-

Catering de Korenbloem is een kleinschalig cateringbedrijf in Zwolle. We werken voor bedrijven en particulieren.

Biologisch

We gebruiken biologische of fair trade producten, liefst uit de regio. Groenten en vruchten van het seizoen vormen de basis bij samenstelling van de menu’s. Ingrediënten met pure smaken, die de tijd en aandacht hebben gekregen om te groeien. Dat proef je uiteindelijk in de gerechten die op je bord liggen. In die traditie kookt de Korenbloem: met aandacht voor het product en de mensen waarvoor gekookt wordt. 

 

Vegetarisch – veganistisch – dieetwensen
Vegetarische gerechten zijn onze specialiteit, maar ook een puur plantaardige maaltijd kunnen wij verzorgen. Zijn er andere dieetwensen of allergieën om rekening mee te houden? Geen probleem als wij dat vooraf weten. Op verzoek is ook wat vlees of vis mogelijk, altijd van goede biologische kwaliteit.

ria.jpg

Ria Marteijn, catering de Korenbloem:

“Voeding, met name groenten en fruit, loopt als een groene draad door mijn leven. Als tuindersdochter ben ik er letterlijk tussen groot geworden. Mijn vader kweekte groenten in de volle grond en deed dat op een kleinschalige manier. ’s Ochtends vroeg geoogst, dan naar de veiling en ‘s middags lagen de producten al bij de groenteboer. De geur van vers geoogste worteltjes of prei. De aardbeien en meloenen in de zomer en appels in het najaar. Geuren die mij nu nog steeds terugbrengen naar de tuinderij waar het allemaal begon. Vanaf mijn 16e ben ik me steeds meer gaan verdiepen in voeding. Ik heb veel vegetarische gerechten uitgeprobeerd en dat heeft er ook voor gezorgd dat ik groenten erg ben gaan waarderen. Groenten zijn voor de Korenbloem de basis van de gerechten. Ze hebben zoveel te bieden aan smaken, kleuren en mogelijkheden, voor mij verdienen ze de hoofdrol.”

“Ik deed de kookopleiding ‘De Natuurkeuken’ bij de Groene Kookacademie. Dit is een opleiding op het gebied van biologisch en vegetarisch koken (www.groenekookacademie.nl). Deze opleiding heeft mij laten ervaren dat de vegetarische keuken heel veel keus biedt. En ik heb daar mijn smaakgevoel goed kunnen ontwikkelen.”

“Aandacht voor de wereld, dichtbij huis of verder weg. Dat vind ik belangrijk. Daarom maakt de Korenbloem gebruik van biologische producten, streekproducten en fair-trade producten. Ook thuis gebruik ik veel biologische producten. Voor de smaak èn voor het milieu: geen gif of kunstmeststoffen, meer biodiversiteit. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat producten uit de buurt komen. Dat komt de versheid ten goede, net als vroeger bij mij thuis. Maar het is ook van belang voor een beter klimaat. Ook respect voor mensen is een belangrijk aspect, bijvoorbeeld producten met een fair-trade kenmerk.”

bottom of page