top of page
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

"Bijles is vaak geen oplossing. Omdat de stof nog steeds op dezelfde 'foute' manier wordt aangeboden".

Beelddenken

Rechter hersenhelft

Beelddenken is de wereld beleven met je rechter hersenhelft. Niet beredeneren maar beleven. Creatief zijn. Het totaal zien.

Twee systemen

Elke baby en peuter is beelddenker. Vanaf de kleutertijd ontstaat een voorkeur: sommigen blijven beelddenkers, anderen raken meer gericht op taal (de linker hersenhelft). Een zwakkere linkere hersenhelft kan leerproblemen geven, zoals dyslexie of lastig kunnen plannen.

Op school 

Scholen vragen analytisch denken, in volgorde de juiste stappen zetten. Terwijl beelddenkers liever vanuit een totaalbeeld werken. 

Trainen

Beelddenkers kunnen leren om beelden te 'vertalen' naar de vorm die school vraagt. Ik train en begeleid kinderen, jongeren en volwassenen daarbij.

Denk aan het woord fiets. Wat zie je?
Zie je vijf letters ?
Of zie je een plaatje? 

Shadow Bike
wat is beelddenke

Hooggevoelig

Hooggevoelig betekent dat je meer prikkels binnenkrijgt. En prikkels dieper verwerkt. Het zenuwstelsel is namelijk gevoeliger. 

 

Ongeveer 20% van alle mensen zijn hooggevoelig. Bij beelddenkers is dat percentage véél hoger. Veel beelddenkers zijn hooggevoelig. Het kan lijken of hun 'filter' niet altijd functioneert.  Mensenmassa’s, geluiden of drukte kan dan snel te veel zijn. Ze raken dan overprikkeld. Op school kan dit problemen geven. Want zonder goed werkend filter is het lastig om je te concentreren.

Niet iedereen weet het van zichzelf. Vaak wordt het pas duidelijk als er klachten zijn: stress, overprikkeling. Ik ben specialist hooggevoeligheid. Jouw eventuele hooggevoeligheid is onderdeel van mijn begeleiding. 

"Beelddenken is geen probleem, maar een kwaliteit".

wat is hooggevoelig
agenda

AGENDA

Image by Maria Lupan

INFORMATIE AVOND

Wil je ervaren wat ik voor je kan doen? Deze avond is vrijblijvend. Zeer geschikt voor ouders die hulp zoeken voor hun kind. 

Meisje in de klas

TRAINING LEREN LEREN

De training begint om 10 uur en duurt tot 16 uur 'smiddags. Lokatie Zwolle. Meer informatie >>

bottom of page