kinderen & jongeren

informatie voor ouders

Heb je het gevoel dat je kind op één of andere manier vastloopt op school? Je kind heeft moeite om overzicht te houden. Hij of zij kan de eenvoudigste afspraak niet onthouden en zit met zijn gedachten overal.  Plannen lukt al helemaal niet. Daarbij laten de cijfers ook te wensen over. Misschien is het wel de vraag of hij of zij dit jaar wel gaat halen. 

Het zou zomaar kunnen dat hij of zij een beelddenker is.

Beelddenken is geen stoornis, maar iets wat ieder mens van nature in meer of mindere mate kan en doet. Een mentaal proces dat invloed heeft op hoe iemand zijn wereld ervaart. Mensen zijn daarnaast in staat om nog een ander mentaal proces in te zetten: het talige denken. Dat is gebaseerd op analyse en denken 'in volgorde'. Je leert talig denken van je omgeving, maar vooral op school.

Het probleem is niet het beelddenken. Het probleem is om 'talige denken' er voldoende naast te krijgen.

Bij mij krijgt uw kind op inzicht welke manier hij of zij leert. Samen gaan we op zoek naar de technieken die hij of zij kan gaan toepassen. Ik bied daarvoor twee manieren aan. Een training van één dag, in een klein groepje. Of individuele begeleiding. Veel kinderen volgen eerst de training en daarna een periode van individuele begeleiding. 

 

Tijdens de begeleiding komen o.a leerstrategieën, plannen, tekstbehandeling, concentreren en zelfstandig werken aan bod. Ik bied geen 'gewone' bijles. Dat is vaak geen oplossing voor beelddenkers. Omdat de stof daar nog steeds op dezelfde 'foute' manier wordt aangeboden.

"Het zit er wel in, maar het komt er niet uit" 

"Bijna alle beelddenkers ervaren meer prikkels.

Daardoor missen ze vaak lesstof."