kinderen & jongeren

 

"Let eens op, hou je hoofd erbij, concentreer je nou eens!" 

Vraag je je wel eens af waarom het nou toch niet lukt op school? Je kunt je hoofd er niet bij houden. Je dwaalt gemakkelijk af. Uren zit je op je kamer te leren en toch haal maar net een voldoende. En best vaak een onvoldoende.

 

Om moedeloos van te worden. Steeds denk je dat je het begrijpt, en toch lukt het maar niet. Frustrerend hè?

Misschien kan ik je helpen. Er bestaat een grote kans dat je een BEELDDENKER bent. Hier vind je een testje. Dan weet je het meteen. Als er een ‘JA’ uit komt, dan is dat eigenlijk niet zo bijzonder. Want 1 van de 5 mensen is beelddenker.

 

Beelddenken heeft veel positieve kenmerken. Beelddenkers zijn vaak intelligent, creatief en vindingrijk. Het denken in beelden is snel en overzichtelijk. Beelddenkers kunnen moeilijke of ingewikkelde situaties oplossen door het antwoord als het ware ‘voor ogen’ te zien.

Maar op school is beelddenken soms niet handig. Omdat jij een voorkeur hebt voor 'visueel' leren kun je moeite hebben om in het talige onderwijs mee te komen.

Er zijn veel bekende beelddenkers: Albert Einstein (natuurkundige), Alexander Graham Bell (uitvinder), Vincent van Gogh (schilder), J.F. Kennedy (President VS), Steve Jobs (oprichter Apple). 

Je kunt je positieve eigenschappen gebruiken bij het leren. Daar kan ik je bij helpen. Dat kan individueel. Of tijdens een training van een dag. Of een combinatie van deze twee.

informatie voor jongeren
 

Training Leren LEREN

Geen geluid?

Dat regel je hier...

Hoe leren beelddenkers?

Wat leer je?

In de training kijken we eerst naar jouw eigen gebruiksaanwijzing. Hoe leer jij? Ben je een beelddenker? Wat zijn jouw sterke punten?

Daarna gaan we werken met een visuele leermethode. Je gaat leerstof, die school aanbiedt via taal, omzetten naar beeld. Welk beeld, dat is voor iedereen anders. Je gaat ontdekken wat voor jou werkt.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle leerlingen op de basisschool, de middelbare school en het MBO. 

Meer informatie?

Hier vind je veel achtergrond informatie over de 'Leren Leren methode' die ik gebruik.

Twijfel je nog?

Bezoek dan eerst mijn informatie-avond. Data kun je vinden in de agenda.

Praktische informatie

Prijs

De training kost 100 euro inclusief BTW.

Hoe lang?

De training duurt 3,5 uur. Dan heb je een basis waarmee je zelf aan de slag kunt. Wil je meer intensieve training of begeleiding? Maak dan een afspraak voor individuele ondersteuning. 

 

Groep

De groep is maximaal 6 personen.

Waar?

In Zwolle - Stadshagen.

 

Individuele begeleiding

Wat heb je nodig?

In een eerste gesprek bespreken we wat je zou willen veranderen. Waarbij kan ik je helpen? Misschien moeten we eerst uitzoeken of jij een beelddenker bent. En of je hooggevoelig bent. Ik heb verschillende (leuke) testen om dat uit te zoeken.

 

Aan de slag

Daarna aan we aan de slag. Ik leg je uit hoe je 'anders' kunt gaan leren. Daarmee gaan we oefenen. Eerst samen, dan alleen. Ik ben geen traditionele 'huiswerkklas'. Ik wil graag dat je leert om het zelf te doen. Om je sterke punten in te zetten bij het leren. Voor beelddenkers is dat vaak tekenen.

Mijn methodes sluiten aan bij alle reguliere lesmethodes binnen school. 

ik help je graag!

Praktische informatie

Prijs

Begeleiding kost 40 euro per uur.

Hoe lang?

Begeleiding is soms kort, bijvoorbeeld 4 weken, een uur per week. Soms langer, bijvoorbeeld 3 maanden, 2 uur per week. Ik stem steeds af op de behoefte. 

Groepje?

Begeleiding is op individuele basis. Soms willen twee kinderen samen. Dat kan ook. 

Huiswerkbegeleiding?

Ik ben geen huiswerk instituut. Ik leer kinderen en jongeren de vaardigheden om zelfstandig hun huiswerk te maken.

"Bijna alle beelddenkers ervaren meer prikkels.

Daardoor missen ze vaak lesstof."